Gezonde werkomgeving

In onze vrije tijd creëren we een plek waar we ons fijn voelen. Dit kan thuis zijn in onze vertrouwde omgeving met de mensen en spullen, die ons dierbaar zijn. Vaak zie je ook, dat mensen naar buiten gaan. Als een soort magneet aangetrokken tot de natuur. Bos, duinen, zee of een meer zijn geliefde plekken om onze vrije tijd door te brengen.

Hoe werkt dit eigenlijk, die aantrekkingskracht van de natuur? Overbodig om te zeggen is, dat alles wat leeft energie uitstraalt. Dit is iets wat we weten. Als je kijkt naar de energiestroom binnen ons lichaam, tussen mensen en tussen  mens en natuur dan merk je op, dat daar verschil in zit.

Het automatisme, waarmee wij als mens aangetrokken worden door de natuur is verklaarbaar. De natuur heeft een zuivere en positieve uitstraling op ons als mens. Een uitstraling waarmee wij als mens onszelf kunnen opladen. Het zien en ervaren van de natuur geeft ons een prettig en ontspannen gevoel. Het is contact maken met dezelfde energie, die wij in het leven gebruiken om onze activiteiten uit te oefenen. De energie van de natuur laadt ons op en onze energievoorraad wordt aangevuld.

Hoe zou het zijn, als wij als mens niet alleen in onze vrije tijd kunnen opladen, maar gedurende de dag onze energiestroom in balans kunnen houden?

Naast voeding, beweging, kleur, muziek, geur, inspirerende gesprekken, het gebruik van je talenten kan ook je omgeving een rol spelen in je energiehuishouding.

De natuur als werkomgeving kan dan dezelfde rol spelen als in onze vrije tijd. De groene werkplek kan dan een bijdrage leveren aan jouw vitaliteit.

Wil je samen in een individuele sessie eens kijken naar mogelijkheden voor het creëren van een groene werkplek en het optimaliseren van je energiebalans? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Al een tijdje volg ik de posts van IVN natuureducatie op Linkedin. De posts sluiten aan bij mijn zienswijze en mijn missie “Bijdrage aan het welzijn van de mens en het creëren en behouden van gezonde organisaties”. Onlangs ben ikzelf ook lid geworden van deze organisatie. Ik ben dan ook heel blij, enthousiast en vereerd, dat ik de organisatie IVN Natuureducatie mag noemen op mijn website.

Mijn doel is om IVN Natuureducatie breder onder de aandacht te brengen en mensen te inspireren met de missie en visie, die zij uitdragen. Ik heb twee items, die ik graag wil aanbevelen nl. de module de natuur en mijn gezondheid en Tiny Forest in Bedrijven (© IVN Natuureducatie). Beide items kunnen, naast de vele andere voordelen, bijdragen aan werkplezier en jouw energie in balans te houden.

Gezonde werkomgeving
Getagd op: